Immokantoor in Diest

Krijg bij ons immokantoor in Diest persoonlijke begeleiding en professioneel advies bij de verkoop of verhuur van uw onroerend goed. Vastgoedmakelaar Immo Arnauts heeft de juiste expertise om u verder te helpen! Onze werkzaamheden omvatten zowel de verkoop als de verhuur van vastgoed, commerciële schattingen en algemeen vastgoedadvies. Onze makelaars en het gehele immokantoor zijn actief in een straal van 25km rond Diest, Halen, Scherpenheuvel, Lummen en omstreken.

Verkoop snel en slim bij ons immokantoor

Ons Immokantoor is een van de meest voordelige makelaars. Dankzij onze innovatieve verkoopmethode bieden wij u zelfs de kans om uw woning te verkopen binnen 30 dagen! Als BIV erkend vastgoedmakelaar zorgen wij voor een gedegen, professionele begeleiding en de schatting van uw huis. Die waardebepaling voorzien we bij zowel de verkoop als verhuur van uw eigendom. Daarbovenop kennen onze makelaars de regio Diest en kunnen zij de best mogelijke service garanderen.

Innovatieve vastgoedmakelaar

Immo Arnauts is een actieve vastgoedmakelaar met een succesvolle nieuwe aanpak om uw woning te verkopen. Dankzij deze innovatieve aanpak en gunstige tarieven, weet ons immokantoor zich positief te onderscheiden van andere kantoren. Naast de eerder genoemde diensten, bieden de makelaars van ons immokantoor ook een persoonlijke vastgoedstyling aan. U zult merken bij de schatting van uw immo, dat de verkoopwaarde van uw immo daarmee aanzienlijk verhoogd kan worden. Bovendien zijn wij altijd mee met het laatste nieuws wat de vastgoedmarkt betreft. Als u dus vragen heeft over de laatste nieuwe regels of attesten, dan kunt u daarmee ook bij onze makelaars terecht. Ons immokantoor tracht u zo verder te helpen met een groot scala aan diensten.

Contacteer ons en maak uw afspraak

Heeft u interesse in een samenwerking met onze makelaars voor al uw immo zaken? Verkoop dan samen met Immo Arnauts en bespaar op ereloon, zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit. Vraag nu uw gratis adviesgesprek aan met een vastgoedmakelaar en krijg een gratis waardebepaling via onze website.

Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel
Onderworpen aan de deontologische code van het BIV
Vastgoedmakelaar-bemiddelaar BIV 507901 (Erkend in België) - Lily Arnauts
KB van 27 september 2006 tot goedkeuring van het reglement van plichtenleer van het BIV. BA en borgstelling via NV AXA Belgium (Polisnr. 730.390.160)
Erkend CIB lid
De van toepassing zijnde corporatieve beroepsregels CIB vindt U onder www.cib.be

Nieuws

WAAROM KOPEN VIA EEN MAKELAAR VOORDELIG IS

Het kopen van een huis via een makelaar kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Hier zijn enkele redenen waarom het voordelig kan zijn: 1. Professionele Expertise Makelaar hebben uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt, zowel lokaal als regionaal. Ze kunnen je adviseren over de juiste prijs, de waarde van de woning en markttrends.
Lees meer

WAT ALS JE HUURDER NIET BETAALT - 5 TIPS

Communicatie 1. Neem contact op: Probeer eerst direct contact op te nemen met de huurder om te achterhalen waarom de huur niet betaald is. Soms is er sprake van een misverstand of tijdelijke financiële problemen. Stuur een herinnering: Als je geen reactie krijgt of als het probleem niet opgelost wordt, stuur dan een schriftelijke herinnering waarin je de huurder verzoekt de achterstallige huur te betalen.
Lees meer

7 VERBOUWINGEN WAAR JE EEN VERGUNNING VOOR NODIG HEBT (EN HET MISSCHIEN NIET WIST)

Bij het uitvoeren van verbouwingen aan je huis of eigendom, zijn er bepaalde situaties waarin je misschien niet wist dat een vergunning vereist was. Het kan verleidelijk zijn om direct aan de slag te gaan, vooral bij ogenschijnlijk eenvoudige aanpassingen. Echter, het niet verkrijgen van de juiste vergunningen kan leiden tot juridische problemen, boetes, en zelfs het moeten terugdraaien van de uitgevoerde werkzaamheden. Hier zijn enkele veelvoorkomende verbouwingen waarvoor je mogelijk een vergunning nodig hebt, zonder dat je je hiervan bewust was.
Lees meer

WAAROM KOPEN VIA EEN IMMOKANTOOR VOORDELIGER IS

Als je een nieuwe woning zoekt, ontdek je al snel dat de meeste huizen via een vastgoedmakelaar te koop staan. Vergeet het clichébeeld van de gladde verkoper in strak maatpak: een makelaar bemiddelt juist tussen koper en verkoper, en wil een huis efficiënt verkopen. Ook als koper heb je daar dus baat bij.
Lees meer

BELG VERKIEST TUIN BOVEN GOED EPC WONING

Onderzoek van vastgoedwebsite Zimmo naar woningvoorkeuren Belg toont dat 2 op 3 niet bereid is om in een woning zonder tuin te wonen. Vandaag publiceert vastgoedwebsite Zimmo haar onderzoek naar de vastgoedvoorkeuren van de gemiddelde Belg. Daaruit blijkt dat de stijgende rente de honger naar een eigen woning niet heeft kunnen stillen. Zo is maar liefst één op twee jongeren van plan om binnen vijf jaar een eigen woning te kopen. Het onderzoek toont een aantal opvallende conclusies.
Lees meer

Mijn VerbouwPremie: Stimulans voor Renovatie en Vernieuwing

Ben je van plan om je huis te renoveren of te verbouwen? Dan is het tijd om te profiteren van de verbouwpremie, een initiatief dat gericht is op het stimuleren van renovatie en vernieuwing van woningen. Of je nu je keuken wilt moderniseren, een nieuwe badkamer wilt installeren, of je huis energiezuiniger wilt maken, de verbouwpremie kan een aanzienlijke financiële steun zijn voor jouw project.
Lees meer

10 TIPS OM JE DROOMWONING TE VINDEN!

Hier zijn 10 tips om je droomhuis te vinden: Bepaal je wensen en behoeften: Maak een lijst van alle kenmerken die je wilt in je droomhuis, zoals locatie, grootte, aantal slaapkamers en badkamers, voorzieningen, enzovoort. Stel een budget vast: Bepaal hoeveel je kunt veroorloven om aan een huis uit te geven. Overweeg zowel de aankoopprijs als de extra kosten zoals belastingen, verzekeringen en onderhoud.
Lees meer

JE WONING SCHENKEN AAN JE KINDEREN: REGELS EN TIPS

Je kan je woning bij je overlijden door je kinderen laten erven, maar een andere – en vaak ook voordelige – optie, is de woning daarvoor al schenken. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Zimmo zocht uit hoe je je vastgoed op een optimale manier aan je kinderen schenkt. Schenken, belastingvrij? Absoluut niet, wat dacht je nu? Bij een schenking van onroerend goed betaalt de ontvanger een schenkbelasting. Maar het kan in bepaalde gevallen wel voordeliger zijn dan erven. De tarieven voor schenken gingen in 2015 omlaag. Het doel? Schenken aantrekkelijker maken en achterpoortjes (zoals ‘schenken’ via vennootschapsvormen) ontmoedigen.
Lees meer

VLAAMSE WOONWAARBORG MOET JONGE KOPERS SNELLER AAN EEN WONING HELPEN

De Vlaamse regering roept de Vlaamse Woonwaarborg in het leven. Door als overheid garant te staan voor een deel van het ontleend kapitaal wil ze jonge gezinnen met een beperkte eigen inbreng een duwtje in de rug geven om toch een eigendom te verwerven. “Met de Vlaamse Woonwaarborg zorgen we ervoor dat er meer jonge kopers effectief een lening kunnen krijgen om zo hun woondroom te realiseren”, stelt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele. Hoe ziet die Woonwaarborg eruit? Wat weten we er al over?
Lees meer

VASTGOED IN 2024 - DE TRENDS!

Wat verandert er allemaal op de woningmarkt in 2024? Zullen de huizenprijzen stijgen of dalen? Wat doet de hypotheekrente? Welke regels veranderen er allemaal? In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste veranderingen op de woningmarkt in 2024.
Lees meer

BELEGGEN IN VASTGOED, 7 TIPS:

Als je overweegt te beleggen in vastgoed via Immo Arnauts of een vergelijkbaar makelaarskantoor, zijn er enkele stappen die je kunt overwegen: 1. Verzamel informatie over de vastgoedmarkt in Diest en de bredere regio. Kijk naar trends in prijsontwikkeling, de vraag naar huurwoningen, en eventuele toekomstige ontwikkelingen die de waarde van het vastgoed kunnen beïnvloeden.
Lees meer

IMMO ARNAUTS TE DIEST: ONZE DIENSTEN SAMENGEVAT

Ontdek de Sleutel tot Succesvol Vastgoed: Immo Arnauts in Diest Bent u op zoek naar de perfecte partner om uw woning moeiteloos te verkopen of uw droomhuis te vinden in het betoverende Diest? Zoek niet verder! Immo Arnauts staat bekend om zijn toewijding, expertise en persoonlijke aanpak, waarmee we uw vastgoeddromen realiteit laten worden.
Lees meer

EPC GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN VOOR KLEINE APPARTEMENTSGEBOUWEN

Vanaf 1 januari 2024 dienen ook kleine appartementsgebouwen met max. 4 wooneenheden over een EPC voor de gemeenschappelijke delen te beschikken. Grote gebouwen vanaf 15 eenheden, moeten al sinds 1 januari 2022 over een EPC GD beschikken. Middelgrote gebouwen, tussen de 5 en 14 eenheden, moeten sinds begin dit jaar aan de verplichting voldoen. Het Vlaams Energie-en Klimaatagentschap (VEKA) laat weten dat er op heden nog maar 40.000 EPC’s GD werden opgemaakt terwijl er zo’n 120.000 appartementsgebouwen aan deze verplichting moeten voldoen.
Lees meer

9 TRENDS IN HET VASTGOED IN 2023

1. Duurzaamheid en groene gebouwen: Duurzaamheid blijft een belangrijk aandachtspunt in de vastgoedsector. Groene gebouwen, die energie-efficiënt zijn en gebruikmaken van milieuvriendelijke materialen, winnen aan populariteit vanwege de groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen. 2. Technologische integratie: Technologische vooruitgang speelt een steeds grotere rol in de vastgoedsector. Dit omvat zaken als slimme gebouwen, Internet of Things (IoT) voor faciliteitenbeheer, digitale transactieplatforms en virtual reality voor virtuele bezichtigingen.
Lees meer

BRANDMELDERS IN WONING VERPLICHT!

In België gelden specifieke regels met betrekking tot brandveiligheid en het gebruik van brandmelders. De voorschriften kunnen variëren afhankelijk van het gewest (Vlaanderen, Wallonië, Brussel) en het type gebouw (woning, bedrijfspand, enz.). Over het algemeen zijn er echter enkele belangrijke punten met betrekking tot brandmelders in woningen in België:
Lees meer

WAAROM KIEZEN VOOR EEN VASTGOEDMAKELAAR?

Het kiezen voor een specifieke vastgoedmakelaar, zoals Immo Arnauts, kan afhangen van verschillende factoren, waaronder de reputatie van het immokantoor, de diensten die we aanbieden, onze ervaring in de markt en hoe goed we aansluiten bij uw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele redenen waarom mensen over het algemeen voor een vastgoedmakelaar kunnen kiezen:
Lees meer

NIEUWE TOOL VOOR HET EPC VAN VASTGOED TE RAADPLEGEN

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) stelde recent een nieuwe tool ter beschikking (Zoek een EPC) waarmee EPC’s voortaan door iedereen geraadpleegd kunnen worden. Zo kunnen gebruikers snel nagaan of er voor een bepaald adres een geldig EPC beschikbaar is en welk label er werd toegekend. De opzoeking gebeurt op basis van het adres van de woning of via het certificaatnummer. Als er voor een bepaald adres een geldig EPC beschikbaar is, zal de gebruiker de datum waarop het EPC werd opgemaakt kunnen terugvinden, alsook het type, de energiescore uitgedrukt in kWh/m²/jaar en het EPC-label.
Lees meer

5 TIPS OM UW WONING VLOTTER TE VERKOPEN MET IMMO ARNAUTS

Het verkopen van uw huis kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste strategieën en ondersteuning kunt u het proces aanzienlijk vereenvoudigen. Immo Arnauts is hier om u te helpen uw vastgoeddoelen te bereiken. Hier zijn vijf waardevolle tips om uw woning vlotter te verkopen, met behulp van de expertise van Immo Arnauts:
Lees meer

ELEKTRISCHE KEURING BIJ VERKOOP WONING

Bij de verkoop van een woning in veel landen, waaronder België, is een elektrische keuring een essentieel onderdeel van het proces. Deze keuring is ontworpen om ervoor te zorgen dat de elektrische installatie van de woning veilig en in overeenstemming is met de geldende wettelijke normen. Het doel van deze procedure is tweeledig: de nieuwe eigenaar beschermen tegen verborgen gebreken en ervoor zorgen dat de woning voldoet aan de nodige veiligheidsvoorschriften.
Lees meer

HUURPRIJS INDEXEREN

In Vlaanderen, zoals in veel andere regio's, is de indexering van huurprijzen een belangrijk aspect van huurovereenkomsten. Het doel van indexering is om ervoor te zorgen dat huurprijzen gelijke tred houden met de inflatie en de stijgende kosten van levensonderhoud, waardoor zowel huurders als verhuurders een eerlijke en evenwichtige overeenkomst kunnen behouden. Hier volgt een overzicht van hoe de indexering van huurprijzen in Vlaanderen werkt:
Lees meer

BTW EN REGISTRATIERECHTEN BIJ DE AANKOOP VAN NIEUWBOUW VASTGOED

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning komen verschillende kosten kijken, waaronder BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) op het bouwwerk en registratierechten op de grond. Dit artikel werpt een gedetailleerde blik op hoe BTW en registratierechten worden toegepast bij nieuwbouwprojecten en deelt inzichten over waarom het begrijpen van deze kosten cruciaal is voor aspirant-woningbezitters.
Lees meer

10 TIPS BIJ DE AANKOOP VAN VASTGOED

Bij de aankoop van een huis zijn er verschillende stappen en overwegingen waarmee je rekening moet houden, ongeacht welk immobiliënkantoor je gebruikt. Hier zijn enkele algemene stappen en overwegingen die je moet maken bij het kopen van een huis: Budget en Financiering: Bepaal je budget en hoeveel je kunt lenen bij een bank of andere financiële instelling. Overweeg ook de bijkomende kosten zoals notariskosten, registratierechten en eventuele makelaarskosten. Zoektocht en Bezichtiging: Werk samen met Immo Arnauts of een andere makelaar om huizen te vinden die aan je wensen voldoen. Bezoek verschillende huizen om ze van dichtbij te bekijken en een idee te krijgen van wat je zoekt.
Lees meer

8 REDENEN - WAAROM SAMENWERKEN MET EEN IMMOKANTOOR?

Samenwerken met een vastgoedmakelaar, zoals Immo Arnauts, kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om met een vastgoedmakelaar samen te werken: 1. Expertise en ervaring: Vastgoedmakelaars hebben vaak uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van onroerend goed. Ze begrijpen de markttrends, prijzen, juridische procedures en onderhandelingsstrategieën die nodig zijn om een succesvolle transactie te realiseren. 2. Netwerk: Makelaars hebben vaak een uitgebreid netwerk van andere professionals in de vastgoedsector, zoals notarissen, financiële adviseurs en aannemers. Dit kan van pas komen bij het regelen van verschillende aspecten van een vastgoedtransactie.
Lees meer

RENOVATIEPLICHT BIJ AANKOOP VASTGOED MET EPC LABEL E/F

De renovatieplicht verwijst naar de wettelijke verplichting om bepaalde renovatiewerkzaamheden uit te voeren aan bestaande gebouwen. Met betrekking tot het EPC-label (Energieprestatiecertificaat) sinds 2023, heeft dit betrekking op een certificering die de energieprestaties van een gebouw aangeeft. Het EPC-label geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is op een schaal van A (zeer energiezuinig) tot F (zeer energieverspillend). Vanaf 2023 zijn er strengere eisen voor de energieprestaties van gebouwen vastgesteld, wat betekent dat gebouwen met een slechter EPC-label verplicht zijn om renovaties uit te voeren om hun energie-efficiëntie te verbeteren.
Lees meer

NIEUWBOUW AAN 6% BTW TARIEF

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning zijn er verschillende financiële aspecten waar kopers rekening mee moeten houden. Een belangrijk voordeel bij nieuwbouwprojecten is de mogelijkheid om te profiteren van het verlaagde BTW-tarief van 6% in bepaalde gevallen. Dit verlaagde tarief kan aanzienlijke besparingen opleveren en is een stimulans voor de nieuwbouwsector. Het 6% BTW-tarief is van toepassing op de aankoopprijs van een nieuwbouwwoning indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
Lees meer

DIGITALE STAGING VAN UW WONING

Als u overweegt uw huis te verkopen, wilt u het natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Een manier om dit te doen is door middel van digitale staging, een technologie die het mogelijk maakt om virtueel meubels en decoraties toe te voegen aan foto's van uw huis. En daarvoor kan u terecht bij Immo Arnauts te Diest.
Lees meer

VERKOOP ZELF UW WONING MET PROFESSIONELE BEGELEIDING VAN IMMO ARNAUTS

Bent u op zoek naar een manier om zelf uw woning te verkopen, maar wilt u daarbij wel professionele ondersteuning en begeleiding? Dan biedt Immo Arnauts in Diest u de perfecte oplossing. Met onze unieke formule kunt u zelf uw woning verkopen, maar wel met de professionele ondersteuning van onze ervaren vastgoedmakelaars.
Lees meer

11 TIPS BIJ DE VERKOOP VAN UW WONING

Als u uw huis of eigendom wilt verkopen, is het belangrijk om een effectieve verkoopstrategie te hebben. Hieronder vindt u 11 tips om u te helpen uw immo succesvol te verkopen: Zorg voor een goede eerste indruk: Potentiële kopers moeten een positieve indruk krijgen van uw huis zodra ze het zien. Zorg voor een nette en opgeruimde voortuin en een goed onderhouden gevel. Maak uw huis aantrekkelijk voor kopers: Zorg ervoor dat uw huis schoon en opgeruimd is. Dit helpt potentiële kopers zich voor te stellen hoe het zou zijn om in uw huis te wonen. Houd rekening met de seizoenen: Sommige seizoenen zijn gunstiger dan andere voor de verkoop van een huis. Het voorjaar en de zomer zijn bijvoorbeeld vaak betere tijden om te verkopen omdat mensen dan meer geneigd zijn om te verhuizen. Bepaal een redelijke vraagprijs: Doe onderzoek naar de prijzen van vergelijkbare huizen in uw omgeving en bepaal een redelijke vraagprijs. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken.
Lees meer

SCHATTING VAN UW IMMO TE DIEST

Immo Arnauts is als vastgoedkantoor te Diest gespecialiseerd is in het schatten en verkopen van vastgoed. Met jarenlange ervaring en een diepgaande kennis van de vastgoedmarkt, kan Immo Arnauts u een correcte schatting geven van uw vastgoed in Diest. De vastgoedmarkt in Diest is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, met een toename van de vraag naar woningen en appartementen. Om deze reden is het van vitaal belang voor zowel verkopers als kopers om te weten wat de waarde van hun vastgoed is. Immo Arnauts kan hierbij helpen door middel van een professionele en grondige schatting. De schatting van Immo Arnauts is gebaseerd op een diepgaande analyse van de lokale vastgoedmarkt, evenals vergelijkbare eigendommen in de omgeving. Deze analyse omvat factoren zoals de locatie, grootte en staat van het vastgoed, alsmede de huidige vraag en trends in de vastgoedmarkt.
Lees meer

HALEN IN DE KIJKER

Halen is een gemeente in de provincie Limburg in België. De gemeente heeft een uitgebreid aanbod aan woningen, variërend van moderne appartementen tot ruime vrijstaande woningen. Een populaire buurt in Halen is de wijk 'De Krekel', waar veel gezinnen en jonge stellen zich vestigen. De huizen in deze buurt zijn vaak relatief nieuw en beschikken over alle moderne voorzieningen, zoals een ruime keuken, een tuin en een garage.
Lees meer

BEKKEVOORT IN DE KIJKER

Bekkevoort is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, en biedt een divers aanbod aan woningen voor zowel gezinnen als alleenstaanden. Het gemeentebestuur hecht veel belang aan een goede leefomgeving voor haar inwoners en investeert in het behoud en de uitbreiding van het woonaanbod. Wie op zoek is naar een gezellige eengezinswoning zal in Bekkevoort zeker iets vinden wat bij hem of haar past. Er zijn verschillende wijken met een ruime keuze aan eengezinswoningen in verschillende prijsklassen. Deze woningen zijn vaak voorzien van alle nodige moderne gemakken, zoals centrale verwarming en dubbele beglazing. Ook voor alleenstaanden of jonge koppels zijn er voldoende mogelijkheden in Bekkevoort. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar die comfortabel wonen bieden en toch betaalbaar zijn. Deze appartementen bevinden zich op gunstige locaties, dicht bij winkels en openbaar vervoer.
Lees meer

STAD DIEST IN DE KIJKER

Diest is een stad gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het centrum van België. Het is een historische stad die bekend staat om zijn rijke erfgoed, prachtige woningen en mooie omgeving. Diest ligt aan de oevers van de rivier de Demer, omringd door uitgestrekte bossen en prachtige landschappen. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, maar ook voor geschiedenisliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van de stad. Diest heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, toen het een belangrijk handelscentrum was. De stad heeft een prachtig historisch centrum, met tal van oude woningen en monumenten die getuigen van het rijke verleden van de stad. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het stadhuis, dat dateert uit de 14e eeuw en prachtige gotische architectuur heeft.
Lees meer

SCHATTING VASTGOED REGIO DIEST EN HALEN!

Wenst u uw woning of appartement te verkopen in regio Diest? Een correcte waardebepaling van vastgoed is maatwerk. Elke woning, appartement of bouwgrond is immers anders en een degelijke kennis van en gevoel voor de vastgoedmarkt is bij de schatting van uw vastgoed essentieel. Bij vastgoedmakelaar Immo Arnauts kan u terecht voor een professionele schatting in Diest. Ook de omliggende gebieden zoals Bekkevoort, Halen, Scherpenheuvel, Lummen en Tielt-Winge worden bediend. Bent u benieuwd hoeveel uw woning of appartement waard is? Maak een afspraak bij ons kantoor Immo Arnauts te Diest en wij komen vrijblijvend langs voor een gratis schatting van uw vastgoed! Het bepalen van de correcte marktwaarde is essentieel bij de verkoop of verhuur van uw woning.
Lees meer

INFOPLICHT OVERTSROMINGSGEVOELIGHEID BIJ VERKOOP VASTGOED

Immo Arnauts te Diest kan voor uw woning of appartement het overstromingsrapport aanmaken. Ons vastgoedkantoor is ook werkzaam in Halen, Bekkevoort, Lummen en Scherpenheuvel. Vanaf 1 januari 2023 zal er behoorlijk wat veranderen. Zo verdwijnt de opdeling tussen ‘effectief’ en ‘mogelijk’ overstromingsgevoelig. Voor de uitvoering van de informatieplicht zal er online een overstromingsrapport gegenereerd moeten worden (via www.watertoets.be).
Lees meer

ASBESTINVENTARIS LATEN OPMAKEN TE DIEST, HALEN EN OMSTREKEN!

Immo Arnauts kan te Diest, Halen, Bekkevoort en omstreken zorgen voor uw asbestinventaris. Vanaf 23 november 2022 is dit attest verplicht bij elke overdracht van woningen en appartementen met bouwjaar 2000 of ouder. Ons immokantoor werkt samen met gecertificeerde asbestdeskundigen om voor u een vlotte service te garanderen. Wenst u uw woning te verkopen in Diest, Halen, Scherpenheuvel, Bekkevoort en omstreken? Vastgoedkantoor Immo Arnauts zorgt voor de professionele samenstelling van uw dossier.
Lees meer

WAT VERANDERT VOOR UW VASTGOED IN 2020?

Voldoende dakisolatie, dubbele beglazing en rookmelders. Vanaf volgend jaar treden er weer een aantal verplichtingen in werking voor uw (investerings)vastgoed.
Lees meer

VLAAMSE HANDELSHUURLENING KAN TOT MAX. 4 MAANDEN BEDRAGEN

Omwille van de coronamaatregelen werden sommige bedrijven verplicht de deuren te sluiten. Door de bijhorende liquiditeitsproblemen hebben veel ondernemingen moe…
Lees meer

SLOOP- EN HEROPBOUW IN GANS HET LAND AAN 6% BTW VANAF JANUARI

Vorige vrijdag werd het ontwerp van programmawet aangenomen in het Parlement. Hierin staat een bepaling over het verlaagde btw-percentage rond afbraak en heropb…
Lees meer