Immo Arnauts kan te Diest, Halen, Bekkevoort en omstreken zorgen voor uw asbestinventaris. Vanaf 23 november 2022 is dit attest verplicht bij elke overdracht van woningen en appartementen met bouwjaar 2000 of ouder. Vanaf 2032 zal elke gebouweigenaar van een woning of gebouw dat voor 2001 werd neergezet over een dergelijk attest moeten beschikken. Deze maatregel kadert binnen het Vlaams asbestafbouwbeleid waarmee men Vlaanderen door asbest op te sporen en te verwijderen tegen 2040 asbestvrij wil maken.

Het attest zal beschrijven welke materialen of gebouwonderdelen asbest bevatten, wat de staat is van het asbest en hoe het veilig kan beheerd of verwijderd worden. Het attest wordt door de OVAM afgeleverd op basis van de inventarisatie. De inhoud van het attest moet bekend worden gemaakt aan de koper van het pand bij het ondertekenen van het compromis.

Verder zal er vanaf 1 mei 2025 ook bij de ondertekening van een compromis bij de verkoop van een kavel in een mede-eigendom een asbestinventarisattest van de gemeenschappelijke delen aanwezig moeten zijn.

Ons immokantoor werkt samen met gecertificeerde asbestdeskundigen om voor u een vlotte service te garanderen. Wenst u uw woning te verkopen in Diest, Halen, Scherpenheuvel, Bekkevoort en omstreken? Vastgoedkantoor Immo Arnauts zorgt voor de professionele samenstelling van uw dossier.