Specialist in immobiliën

De vastgoedmakelaar is dagelijks bezig met het vastgoed van de streek waarin jij geïnteresseerd bent. Hij kent de prijzen en de marges. Samen met de verkoper bepaalde hij de vraagprijs. De makelaar weet dus als geen ander of een scherp bod kans maakt.

Als tussenpersoon heeft die immers een volledig informatiedossier waar hij je alle technische details over het pand van je dromen haarfijn kan uitleggen. Klinken asbestattesten, EPC-verslagen, elektriciteitskeuringen en conformiteitsattesten Chinees voor jou? Een makelaar legt het je uit in klare taal.

Immo Diest

Een grote vastgoedportefeuille

De immobiliënmakelaar verkoopt vastgoed. Hij heeft dus meer panden in portefeuille dan de woning die je nu bezichtigt. Vraag hem naar vergelijkbare panden. Misschien kreeg hij pas een woning in verkoop die nog niet online gepubliceerd werd? Zo heb jij de primeur!

Timing bij verkoop

Bij de verkoop van vastgoed is tijd een belangrijke factor. Veel eigenaars kochten een nieuw huis en willen hun oude woning snel verkopen. Anderen probeerden maanden zelf te verkopen en schakelden dan pas de makelaar in.

Informeer dus bij de makelaar naar de reden van verkoop.

Hij bemiddelt tussen partijen

De makelaar moet elk bod doorgeven aan de eigenaar. Doe een bod en wacht de reactie af. Soms wordt het droogweg afgewimpeld, vaak krijg je een tegenbod. Zo daalt de vraagprijs meteen met enkele duizenden euro’s!

De makelaar helpt jullie biedingen op elkaar af te stemmen, zodat jullie sneller tot een akkoord komen.


Op zoek naar een immokantoor te Diest, Bekkevoort of Halen? Ontdek hier onze website!